6 Ağustos 2012 Pazartesi

HALLEYLİ KUP



MALZEMELER (12 KİŞİLİK)
15 adet halley bisküvi
2 paket sade krem şanti
2 su br. süt
1 paket çikolatalı sos
1,5 çay br. kadar damla çikolata
15 adet kayısı ya da 1 çay br. kadar kuru üzüm
4 çorba kş. dövülmüş fındık
2 adet limon kabuğu ya da portakal kabuğu rendesi 

YAPILIŞI
Öncelikle çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve soğumaya bırakın.

Bu tatlının püf noktası krem şanti ve halleyi karıştırdıktan sonra soğuk çikolata sosunu da döküp buzdolabında bekletmek. Halleyi krem şantiye karıştırıp çikolata sosun soğumasını beklerseniz halley eriyip krem şantiye çikolatasının rengini veriyor ve kıvamı katılaşıyor. Aklınızda bulunsun.

Çikolata sosunuz soğyunca krem şantiyi 2 su br. süt ile çırpın. Katı bir kıvam alınca 1 su br. kadarını üzerini süslemek için ayırın. Ayırdığınız krem şantiyi buzdolabında bekletin.


Halleyleri ve kayısıları küp küp doğrayıp krem şantiye karıştırın. dövülmüş fındık ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek karıştırın.

Dondurma kaselerine önce halleyli karışımdan 1-2 kaşık koyun. Üzerine de çikolatalı sostan dökün ve buzdolabında 1 gece bekletin.

Servis edeceğiniz vakit pasta şırıngası yardımıyla üzerini ayırdığınız sade krem şanti ile süsleyip damla çikolatayı serpiştirin. AFİYET OLSUN :)


0 yorum: