26 Mayıs 2012 Cumartesi

TAVUKLU BEŞAMEL SOSLU BÖREK



MALZEMELER
5 adet yufka
500 gr. tavuk göğsü
1 tatlı kş. tavuk baharatı
Tuz
1 su br. su
1 çay br. sıvı yağ

BEŞAMEL SOS İÇİN
2 çorba kş. tepeleme un
2,5 su br. süt
Tuz
1 tatlı kş. karabiber
2 çorba kş. tereyağı



YAPILIŞI
Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın.

Beşamel sos için tereyağını eritin. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirin. Unu yağda kavurun. Üzerine karıştırarak sütü ekleyin. Muhallebi kıvamını alana dek tuz ve karabiber ekleyerek orta ateşte karıştırmaya devam edin. Pişince ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Tavuğu  didikleyin. Tavuk baharatını ekleyerek karıştırın.

Yufkanın arasına sürmek için su, yağ ve tuzu karıştırın.

1 yufkayı açın, yarısına su-yağ karışımından 2-3 çorba kaşığı dökerek fırça yardımı ile sürün. Diğer yarısını üzerine katlayın. (yarım daire şeklini alacak) Sigara böreği yapar gibi 6 eşit parçaya bölerek üçgenler elde edin. Geniş kısmına 1 kaşık tavuk ve 1  kaşık beşamel sos koyduktan sonra iki yanını içe doğru kapatarak genişçe sarın. 

Tüm yufkaları sardıktan sonra tepsiye dizerek üzerlerine yine su-yağ karışımından sürün ve 180 derece fırında kızarana dek pişirin. AFİYET OLSUN :)

Dilerseniz aynı tarifi tavuk yerine kavurma ile de yapabilirsiniz.


0 yorum: