11 Mayıs 2012 Cuma

KURU BİBER KAVURMASI


MALZEMELER
İstediğiniz miktarda kuru biber
Biberi haşlamak için sıcak su
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kş. domates salçası
Yarım çay br. sıvı yağ
1 çay kş. şeker
Tuz

YAPILIŞI
Orta boy bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurup tuz ilave ederek suyu kaynatın. Kaynayan suda biberleri yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan biberin suyunu süzün.

Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayarak sıvı yağda salça ile kavurun. Üzerine biber ve şekeri ilave ederek bir miktar daha  kavurduktan sonra servise hazırdır. Dilerseniz sıcak dilerseniz soğuk olarak ya da üzerine yoğurt ile servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: