26 Mayıs 2012 Cumartesi

TAVUKLU BEŞAMEL SOSLU BÖREK



MALZEMELER
5 adet yufka
500 gr. tavuk göğsü
1 tatlı kş. tavuk baharatı
Tuz
1 su br. su
1 çay br. sıvı yağ

BEŞAMEL SOS İÇİN
2 çorba kş. tepeleme un
2,5 su br. süt
Tuz
1 tatlı kş. karabiber
2 çorba kş. tereyağı



YAPILIŞI
Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın.

Beşamel sos için tereyağını eritin. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirin. Unu yağda kavurun. Üzerine karıştırarak sütü ekleyin. Muhallebi kıvamını alana dek tuz ve karabiber ekleyerek orta ateşte karıştırmaya devam edin. Pişince ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Tavuğu  didikleyin. Tavuk baharatını ekleyerek karıştırın.

Yufkanın arasına sürmek için su, yağ ve tuzu karıştırın.

1 yufkayı açın, yarısına su-yağ karışımından 2-3 çorba kaşığı dökerek fırça yardımı ile sürün. Diğer yarısını üzerine katlayın. (yarım daire şeklini alacak) Sigara böreği yapar gibi 6 eşit parçaya bölerek üçgenler elde edin. Geniş kısmına 1 kaşık tavuk ve 1  kaşık beşamel sos koyduktan sonra iki yanını içe doğru kapatarak genişçe sarın. 

Tüm yufkaları sardıktan sonra tepsiye dizerek üzerlerine yine su-yağ karışımından sürün ve 180 derece fırında kızarana dek pişirin. AFİYET OLSUN :)

Dilerseniz aynı tarifi tavuk yerine kavurma ile de yapabilirsiniz.


11 Mayıs 2012 Cuma

KURU BİBER KAVURMASI


MALZEMELER
İstediğiniz miktarda kuru biber
Biberi haşlamak için sıcak su
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kş. domates salçası
Yarım çay br. sıvı yağ
1 çay kş. şeker
Tuz

YAPILIŞI
Orta boy bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurup tuz ilave ederek suyu kaynatın. Kaynayan suda biberleri yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan biberin suyunu süzün.

Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayarak sıvı yağda salça ile kavurun. Üzerine biber ve şekeri ilave ederek bir miktar daha  kavurduktan sonra servise hazırdır. Dilerseniz sıcak dilerseniz soğuk olarak ya da üzerine yoğurt ile servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)

8 Mayıs 2012 Salı

KREP

 

Kahvaltı sofralarınız için şık sunumu olan kolay bir tarif.  İç malzemesi olarak reçel, fıstık ezmesi, krem peynir gibi damak zevkinize uygun farklı tatlar da kullanabilirsiniz.

MALZEMELER
2 su br. un
2 su br. süt
yarım su br. yoğurt
2 yumurta
Tuz

Kreplere sürmek için krem çikolata ve acıka
Kürdan

YAPILIŞI
Malzemeleri karıştırarak pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Kek hamurundan biraz daha akışkan bir kıvamda olacak. Kıvamı koyu olursa süt ile açabilirsiniz.

Büyük boy teflon tavaya 1 damla sıvı yağ damlatın. Kızan tavaya krep hamurunda 1 kepçe koyarak yayın. Spatula yardımı ile arkalı önlü pişirerek tabağa alın. Tüm hamuru bu şekilde pişirin.

Krepler soğuduktan sonra 1 krebi alıp üzerine çikolata sürün. İki yanını hafifçe içe katlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında keserek kürdanları dilimlerin ortasına batırın. Diğer krepleri de bu şekilde çikolata ve acıka sürerek dilimleyin ve servis tabağına alın. AFİYET OLSUN :)

6 Mayıs 2012 Pazar

PAZAR KAHVALTISI


Eşimin ailesiyle her ayın ilk hafta sonu gerçekleştirdiğimiz kahvaltı gününde bu ay sıra bendeydi.



Menü de neler mi vardı ?






 


ACI BİBERLİ DOMATES SOSU


 KIZARMIŞ HELLİM PEYNİRİ


 TARİFLER PEK YAKINDA BU ADRESTE ;)