4 Mart 2012 Pazar

PORTAKALLI PASTA


Kayınvalidem ve görümcem için yaptığım doğum günü pastası.

MALZEMELER
Hazır pasta keki

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
1 paket kakaolu krem şanti
1 paket sade krem şanti
1 paket bitter çikolata
2 su br. süt

ARA KREMASI İÇİN
1 yumurta
3 çorba kş. kakao
2,5 su br. süt
3 çorba kş. un
5 çorba kş. şeker
2 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya

PORTAKALLI MARMELAT İÇİN
2 portakal
1 çay br. şeker
1 su br. su
1/3 kabuk tarçın

YAPILIŞI
Ara kreması için yumurta, süt, kakao, un ve şekeri karıştırarak iyice çırpın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave ederek ateşten alın. (Portakalın kabuğunu portakal bütün haldeyken rendenin ince tarafıyla rendeleyerek alın. ) Arada karıştırarak soğumaya bırakın.

Marmelat için üzerini rendelediğiniz portakalları soyun. İçini küçük küçük dilimleyerek tencereye alın. Üzerine şeker, kabuk tarçın ve su ilave ederek pişirin. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. Kabuk tarçını içinden çıkarın. Blendır ile pürüzsüz hale gelinceye kadar ezin. Tekrar ateşe koyarak 10 dk daha kıvam alıncaya dek pişirin ve soğumaya bırakın.

Sade krem şantiye 1 su br. süt ilave ederek koyulaşıncaya kadar çırpın. Ayrı bir yerde kakaolu krem şantiyi de yarım su br. süt ile bu şekilde hazırlayarak buzdolabında yarım saat bekletin.

Marmelat ve krema soğuyunca pastabanın alt katını alın. Üzerine 2 çorba kş. sütü gezdirin ve marmelatın yarısını yayın. Pişirdiğiniz kremayı çok kenarlara yaymadan düzgünce döşeyin ve kalan marmelatı da üzerine yaydıktan sonra pastabanın üst katını üzerine kapayın. 

Pastabanın üzerine de 2 çorba kaşığı  süt gezdirin. Kakaolu krem şantiyi spatula yardımıyla üzerine döşeyin. Üzerinin düzgün olması için spatulayı arada soğuk su ile ıslatabilirsiniz. 

Çikolatayı rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Pastanın üzerini beyaz krem şantiyle pasta şırıngası yardımıyla dilediğiniz gibi süsledikten sonra çikolata rendesini serpin. AFİYET OLSUN :) 

1 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

hayırlı gelinsin vesselam:))
portakal kokuları bana kadar geldi ellerine sağlık canım