24 Mart 2012 Cumartesi

NİŞASTALI KURABİYE


15-16 yaşlarımdayken "kaynana boğan" olarak tanıdım bu kurabiyeyi. Ağzına bütün kurabiyeyi birden atınca insanı tıkıyor olmasından fesat bir gelinin aklına böyle bir komplo teorisi gelmiş olmalı :)  Yuvarlak yapılıyordu o vakit bu kurabiye, "kar kurabiyesi" diyenler de vardı kendilerine. Bazıları üzerine kakaolu şişe kapağı bastırırdı. O haliyle de "mantar kurabiye" idi. Şimdilerde bonibonla da süslenir olmuş, ama benim favorim üzerine çatalla dekor verilen hali.


MALZEMELER
1 paket nişasta
250 gr erimiş tereyağı
1 yumurta
1,5 su br. pudra şekeri
1 su br. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI
Tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.

Kurabiyelerinizi bonibonlu yapmak için hamuru parmak kalınlığında açın ve kurabiye kalıbıyla şekillendirip tepsiye dizin (pişince kabaracağından birbirine çok yakın dizmeyin.) üzerini bonibonla süsleyin. (Bunun için 2-3 kutu bonibon gerekli.)


Kurabiyelerinize çatalla dekor vermek için ise önce hamurdan cevizden biraz daha ufak parçalar kopararak yuvarlak şekil verip tepsiye dizin. Bir tabağın içine kakao dökün. Büyük boy çatalın arka tarafını kakaoya batırarak kurabiyelerinizin üzerine hafifçe bastırın.


170 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekerine bulayın. Kahve eşliğinde tüketmeniz şef önerisidir. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: