11 Şubat 2012 Cumartesi

KÜRDANLI KABAK, SOSYETİK KABAK KIZARTMA :)


Sürpriz bohçamın yanında kabağı farklı bir şekilde nasıl misafirlere ikram ederim diye düşünürken, islim kebabından esinlenerek uydurduğum bir tarif kürdanlı kabak. Adından da anlaşılacağı üzere... Daha iyi bir isim bulursanız kendilerine haberim olsun :)

Kızartmayı bol domatesli, sarımsaklı, yanında peynir ya da ekşimekle çok severim. Bohçanın yanına kızartma yapıp üzerine ekşimek serpip vermek olmaz diye islim kebap tarzı kabakları kızartıp içine de lor peynirini saklayayım dedim. Sonuç; çok beğenildi. Bakalım siz de beğenecek misiniz?

MALZEMELER
1 kg kabak
Lor peyniri
4 diş sarımsak
2-3 adet domates
Kaşar peyniri
Kızartmak için yağ
Tuz
Kürdan

YAPILIŞI
Kabakların uçlarını alıp uzun uzun ince şeritler halinde kesin. Yağda kızartarak pişirin. Pişirdiğiniz kabakları kağıt havlu üzerine alarak soğumasını bekleyin.

Lor peynirine sarımsak rendesi ilave ederek karıştırın. (Tahsildaroğlu'nun kahvaltılık lorunu kullandım. Normal lor peynirini de denedim ama bu krem kıvamda olduğu için daha çok yakıştığını düşünüyorum.)

Kabakları "+" şeklinde birbirinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin. Orta kısmına sarımsaklı lordan 1 tatlı kaşığı kadar yerleştirin.  Kenarda kalan kabakları karşılıklı birbiri üzerine kapatın. Domatesi ve kaşar peynirini kabağın orta kısmına yerleştirecek biçimde küçük kare şeklinde dilimleyin.

Kabak, domates ve kaşarı birbiri üzerine sırasıyla dizerek kürdanı tam ortasına dibine kadar batırın. Bütün kabakları bu şekilde birleştirdikten sonra fırın tepsisine dizin. Kalan domatesleri ince ince doğrayıp tuz ekleyin. Tavada hafif soteledikten sonra tepsiye dökün.  
 
Fırında kaşar eriyene dek 180 derecede pişirin. Sıcak tüketin. AFİYET OLSUN :)

2 yorum:

ihlamurcum dedi ki...

Kalorisi az olduğu için kabak benim favorim, ellerinize sağlık

kirazzade dedi ki...

Nihayet sahalara döndün :)