24 Ekim 2011 Pazartesi

YOĞURTLU FELLAH KÖFTESİ


Fellah köftesinin tarifini daha önce vermiştim, aşağıdaki bağlantıya tıklayarak tekrar inceleyebilirsiniz.


Domates sosu ile favori salatalarım arasında. Yazın ilk kez yoğurtlusunu da denedim. Siz de denemek istersiniz belki, şimdiden AFİYET OLSUN :)

MALZEMELER
1 su br. köftelik bulgur
1 çay br. irmik
1 çay br. un
1,5 su br. kaynar su
Tuz, karabiber

SOS MALZEMESİ
2-3  kase kadar sarımsaklı yoğurt
3 çorba kş. tereyağı
Sıvıyağ
2 şer çay kş. pul biber, nane, kekik ve fesleğen
1 tatlı kş.na yakın kırmızı toz biber

YAPILIŞI
Bulguru kapaklı bir kaba alıp üzerine kaynar suyu gezdirin, kapağını kapatıp 10-15 dk. dinlendirin.  Üzerine diğer malzemeleri de ekleyerek yoğurun. Gerekirse kıvam alması için üzerine biraz su gezdirebilirsiniz. (Hafif elinize yapışacak, sakız kıamında bir hamur elde edeceksiniz.) Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.

Orta boy bir tencereye suyu doldurun. Biraz tuz ilave ederek kaynatın. Şekillendirdiğiniz köfteleri kaynar suya atarak pişirin. (5-10 dk . kadar) Kevgir yardımıyla sudan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.

Tereyağına biraz sıvı yağ ekleyerek kızdırın. Baharatları da ilave ederek hafifçe yakın ve ateşten alıp hemen yoğurtlu köftelerin üzerine gezdirin.


0 yorum: