6 Ekim 2011 Perşembe

PUDİNGLİ KURABİYE


HAMUR MALZEMELERİ
1 paket erimiş margarin
2 yumurta
1,5 su br. şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

KREMASI İÇİN
Hazır puding (kakaolu ya da fındıklı)
Hindistan cevizi

YAPILIŞI
Kurabiyenin arasında kullanmak üzere pudingi paketin üzerindeki tarife uygun olarak pişirerek soğumaya bırakın.

Hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur hazırlayın. Hamuru merdane yardımıyla yarım cm. kalınlığında açın. Çay bardağı ile keserek şekil verin, tepsiye dizin. 180 derece fırında kızarana dek pişirin.

Kurabiye ve puding soğuduktan sonra bir kurabiyeyi alın. Üzerine 1 tatlı kş. pudingten koyarak diğer kurabiyeyi üzerine kapatın. Puding azıcık kenarlarından taşacak şekilde hafifçe bastırın. Kenarlarını hindistan cevizine bulayın.

Bütün kurabiyeleri bu şekilde hazırladıktan 5-6 saat sonra AFİYETLE YİYİN :) Sakın hemen  yiyip de amaan bu ne biçim şey oldu, takır takır demeyin! Biraz bekledikten sonra kıyır kıyır daha güzel olduklarını göreceksiniz :)

0 yorum: