Hem kolay, hem pratik, bir o kadar da lezzetli bir börek. Tarifini Mefruşat hocamız Gonca Hanım'dan aldım. O hafta sonu hemen yaptım ve inanır mısınız neredeyse bir tepsiyi eşimle birlikte bitirecektik. Maşallah bize. Artık keramet börekte mi yoksa bizde miii bilinmez :)
MALZEMELER
8 yaprak milföy hamuru
3 yaprak yufka
2 şişe sade soda
1 su br. süt
1 yumurta sarısı
Tuz
100-150 gr kadar kaşar peyniri rendesiYAPILIŞI
Milföy hamurunu buzluktan çıkartın. (Buzu iyice açılıp da kendini çok fazla salmamalı, yoksa açarken tezgah ya da merdaneye yapışabiliyor.) 4 adet milföyü büyük bir kare olacak şekilde yanyana koyup birleştirerek üzerine biraz un serpin. Tepsinizin büyüklüğüne göre merdane ile açarak büyütün. Hamur dört kenarından da tepsinin altına göre 1 parmak kadar daha büyük olsun.(Ben borcam kare tepsi kullandım.) Tepsinin her yanını kağıt havlu yardımıyla yağladıktan sonra açtığınız milföy hamuru tepsiye serin.
Milföyün üzerine 1,5 yufkayı elinizle parçalayarak döşeyin. (Şekil 1) Üzerine peynir rendesini ve kalan 1,5 yufkayı da sırasıyla döşeyin.
Üzeri için kalan milföyleri de tepsinin altına serdiğimiz gibi hazırlayın ve yufkaların üzerine serin. (Bu hamur da tepsinin üzerinden biraz büyükçe olsun, artan kısımları tepsinin yan kenarlarından içeriye doğru indirin.) Bıçakla istediğiniz şekilde dilimleyin. (Şekil 2)
Soda, süt, yumurta sarısı ve tuzu ayrı bir kapta çırparak tepsinin üzerine gezdirin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tercihen sıcakken servis yapın. AFİYET OLSUN :)