30 Kasım 2010 Salı

MİLFÖYLÜ YUFKALI BÖREK


Hem kolay, hem pratik, bir o kadar da lezzetli bir börek. Tarifini Mefruşat hocamız Gonca Hanım'dan aldım. O hafta sonu hemen yaptım ve inanır mısınız neredeyse bir tepsiyi eşimle birlikte bitirecektik. Maşallah bize. Artık keramet börekte mi yoksa bizde miii bilinmez :)

MALZEMELER
8 yaprak milföy hamuru
3 yaprak yufka
2 şişe sade soda
1 su br. süt
1 yumurta sarısı
Tuz
100-150 gr kadar kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
Milföy hamurunu buzluktan çıkartın. (Buzu iyice açılıp da kendini çok fazla salmamalı, yoksa açarken tezgah ya da merdaneye yapışabiliyor.) 4 adet milföyü büyük bir kare olacak şekilde yanyana koyup birleştirerek üzerine biraz un serpin. Tepsinizin büyüklüğüne  göre merdane ile açarak büyütün. Hamur dört kenarından da tepsinin altına göre 1 parmak kadar daha büyük olsun.(Ben borcam kare tepsi kullandım.) Tepsinin her yanını kağıt havlu yardımıyla yağladıktan sonra açtığınız milföy hamuru tepsiye serin.

Milföyün üzerine 1,5 yufkayı elinizle parçalayarak döşeyin. (Şekil 1) Üzerine peynir rendesini ve kalan 1,5 yufkayı da sırasıyla döşeyin.

Üzeri için kalan milföyleri de tepsinin altına serdiğimiz gibi hazırlayın ve yufkaların üzerine serin. (Bu hamur da tepsinin üzerinden biraz büyükçe olsun, artan kısımları tepsinin yan kenarlarından içeriye doğru indirin.) Bıçakla istediğiniz şekilde dilimleyin. (Şekil 2)

Soda, süt, yumurta sarısı ve tuzu ayrı bir kapta çırparak tepsinin üzerine gezdirin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tercihen sıcakken servis yapın. AFİYET OLSUN :)

10 yorum:

Unknown dedi ki...

maşaallah ne güzel kabarmış börek çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık
sevgiler

Fatoş Öztürk dedi ki...

Merhaba canım börek çok nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler...

binnur dedi ki...

ay cok harika gorunuyor, zaten dogru duzgun yemek yapmamistim. canim cektiiii.

kirazzade dedi ki...

Var yaaa inanılmaz iştah kabartıcı görünüyor! O kaşar nasıl fışkırmış öyle yahuu! Keramet sendedir şekerim eminim :)

tosbagalar dedi ki...

Ben de denedim ama fırından çıkarınca kabarıklığı söndü. Sende de bu sorun oldu mu

ümmühan dedi ki...

Papatya ve Fatoş teşkkür ederim

Teyzecim ve Kirazım iştahınızı kabartabildiysem ne mutlu bana :D

Tosbağaların annesi, ertesi güne ilk fırından çıktığı gibi olmuyor tabi ama ilk gün gayet güzeldi,acaba tepsinin büyüklüğüyle ya da içine koyduğun soda miktarı ile ilgili olabilir mi diye aklıma geldi

rumma dedi ki...

Canım harika görünüyor , bende yemekteyiz programında görmüştüm .Denemek nasip olmadı henüz belki senin tarifinle daha güzel olur..

ellerine sağlık ,sevgiler

melis özgür dedi ki...

wuuooow arkadaşım bu ne harika bir görüntü, gecenin bu vaktinde karnım acıktı resmen :)) eline sağlık canım

fulyaecem dedi ki...

börek nefis görünüyor şimdi bende yapacağım:) dikkat ettimde bu börekte tebsiye sürdüğünüz yağın haricinde başka yağ girmiyor. kuru kuru olmadı sanırım.

ümmühan dedi ki...

şimdiden afiyet olsun fulya hanım, böreğin terbiyesindeki süt ve soda yumuşak olması için kafi