2 Eylül 2010 Perşembe

ADIYAMAN PATLICAN KEBABI


İFTAR MÖNÜSÜ 2010/2- ADIYAMAN PATLICAN KEBABI

CAFE PEPELA' da gördüm ilk defa patlıcan kebabını ve hemen yapmaya karar verdim.

 Patlıcan kebabını yaparken tek hatam patlıcanları büyük boy seçmiş olmam. Tercihen orta boy ya da minik olursa daha lezzetli olacağını söylemiş Pepela da ama ben patlıcanın fırında sineceği korkusuyla ,patlıcan boyunu biraz abarttım sanırım :) Tabi bir de pazarcı "Çok güzel abla çekirdeksiz patlıcan" deyince onun gazına da geldim. Gidip patlıcanların çekirdeklerini kendisine göstermek lazımdı ya neyse...

Tarifin aslına buradan ulaşabilirsiniz. Ben kıymalı harcında ufak bir değişiklik yaptım. Ayrıca Pepela tavuklu harç da hazırlamış, onun da güzel olacağını düşünüyorum. Bir ara öyle de deneyeceğim. 

MALZEMELER
6-7 adet patlıcan (orta boy ya da minik)
250 gr. kıyma
Tuz
1'er çay kş. dolusu kimyon, nane, kekik, köfte baharatı
1 adet ince kıyılmış soğan
1 diş sarımsak rendesi
Sıvı yağ

YAPILIŞI
Kağıt havlu ile patlıcanların etrafını yağlayın. Fırın tepsisine dizerek 200 derecede pişirin. Piştiğini kabuklarının renginden veya patlıcanlara bıçak batırarak anlayabilirsiniz.

Fırından çıkan patlıcanların kabuklarını soyup tuzlayın.

Kıymaya baharatları,tuz, soğan ve sarımsağı ekleyip yoğurun. Patlıcanları kıyma ile kaplayıp tepsiye dizin. Kıymayı kaplarken, elinizde, avuç içi büyüklüğünde hamur açar gibi açıp patlıcana yapıştırırsanız kolay oluyor :)
200 derece fırında 15 -20 dk pişirdikten sonra fırından çıkarıp patlıcanların üzerlerine kaşar peyniri rendeleyin. Tekrar fırına sürün ve peynir hafif kızarana kadar fırında bekletin. Kaşar bol olursa Pepela'nın yaptığı gibi yakışıklı patlıcanlarınız olur. Az olursa benimkiler gibi görünür :) Bir dahaki sefere ben de kaşarını bol tutmayı düşünüyorum.

Yanında patates püresi ile servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN :)

6 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

Saygılar.

Defne Kızın Anası dedi ki...

çok severim elinize sağlık

Melek dedi ki...

Ellerine sağlık Ümmühan hncım :) Pilav Çorba ve Kebap tariflerine baktm. HARİKA GÖZÜKÜYOR HEPSİ... Ramazan sonrasında mutfakta bir çok tarifini deneyeceğim. Malum işten eve gittiğimizde kurulu sofrada oluyoruz. Kal sağlıcakla..

Unknown dedi ki...

Patlıcan ve köfte ikilisi enfes görünüyor. Ellerine sağlık

Cafe Pepela dedi ki...

Gülüm ellerine,emeğine sağlık.
Patlıcanlarına haksızlık etme seninkiler de -çok yakışıklı- görünüyor:)
Ben de minik patlıcan bulamadığımda büyüklerle pişirmek zorunda kalıyorum.Tadı garanti her zaman değil mi.En sevdiğimiz,favori yemeklerimizden biri.
Kocaman sevgilerimi gönderiyorum..

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik arkadasim, hic bu türlü pisirmemistim patlicani, ilk firsatta ben de deneyecegim... Sevgilerimle,