İFTAR MÖNÜSÜ 2010/1- Meyveli Parfe
MALZEMELER
2 paket krem şanti
1 su br. süt
2 paket sade pöti bör bisküvi
1 çay br. iri dövülmüş fındık
Kuru üzüm
Küp doğranmış kuru kayısı ,kuru incir ve hurma
Kuş üzümü
2 adet limon kabuğu rendesi2 paket vanilya
1 çay kş. tarçın (çok dolu olmasın)
YAPILIŞI
Krem şantiyi süt ile çırpın.
Bisküvileri elinizle ufalayın.
Hurma, kayısı ve inciri küp şeklinde doğrayın. Kuş üzümlerini ayıklayıp yarım saat suda bekletin. Bisküviyi ,meyveleri, fındığı, vanilya ve tarçını da krem şantiye ekleyip karıştırın.
Jelatini tezgaha serin, elde ettiğiniz karışımı jelatin ile rulo yapıp şekillendirerek sarın. 1-2 saat buzlukta bekletin.
Buzluktan çıkınca, fazla dışarıda bekletmeden, dilimleyerek üzerine çikolata sos ve yanında dondurma ile servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)
2 yorum:
Canım harika görünüyor,ellerine,gönlüne sağlık..
Bu tarz parfelere bayılıyorum..
Cici iftarlar ola
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.
Saygılar.
Yorum Gönder