24 Ağustos 2010 Salı

İFTAR MENÜSÜ 2010/1

 Ramazan 'da insan yemek pişirmekten çok ne pişireceğine karar verirken vakit harcıyor sanırım :) Ben de sizlere yardımcı olmak adına değişmeli bir menü sunmak istedim. İnşallah beğenirsiniz.

Yemek isimlerinin üzerlerine tıkladığınızda tariflerine ulaşabilirsiniz. Bazı arkadaşlar bu işlemi bilmediği ve bana sorduğu için açıklama gereği duydum.
Herkese hayırlı ve bereketli ramazanlar dilerim...

MENÜ 2010/ 1
Alternatif olarak domates çorbasını içine tel şehriye katarak da pişirebilirsiniz.Ramazan için hafif bir seçim olduğunu düşündüm.

Tarifini geçen sene Portakal Ağacı'ndan aldığım enfes bir salata. İlk denemede biraz vakit alıyor sanki ama uğraşmaya değer. Ben içine mantar ve lavaş ekmeği koymadan yaptım.

Bu seneki favorim :)

 İçinde ceviz yerine fındık kullandım.

ETLİ SARMA, PİLAV VE FIRINDA PATATES
Etli sarmaya alternatif fırında tavuk da yapabilirsiniz. Tavuğu haşladıktan sonra baharatlayarak poşetsiz ve üzerine az salçalı su ilavesiyle de tepsiye dizerek fırında pişirebilirsiniz.

Patatesin yapımı ise hem çok pratik hem de lezzetli. Bu aralar sıkça yapıyorum. Sevgili Sümeyye'den almıştım tarifini. Patatesleri soyduktan sonra hafif kalınca doğruyorum. Üzerine biraz sıvı yağ, pul biber, tuz, kekik, nane ve kırmızı toz biber ilave ettikten sonra biraz da ketçap ekliyorum. Yağlı kağıt serdiğim tepsiye yayıyorum. Fırında 180 derecede kızarana dek pişiriyorum. Dilerseniz ince kabuklu taze patatesle kabuklarını soymadan da pişirebilirsiniz.


DONDURMA EŞLİĞİNDE  MEYVELİ PARFE
Kakaolu parfede hafif değişiklikler yaparak kuru meyvelerle ilk defa yaptım meyveli parfeyi. Pek de güzel oldu :)

7 yorum:

kirazzade dedi ki...

OFFFF tatlının görüntüsüne takıldım kaldım. Ellerine sağlık ümmücüm. Becerikliliğini konuşturmuşsun yine!

Nur dedi ki...

ellerinize sağlık hepsi çok lezzetli görünüyor. buakşam bizde de mercimek çorbası var :)

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

hersey cok guzel görunuyorr ellerıne sağlık canım parfeyı alıp kacıyorum :)sevgiler

meryem dedi ki...

harika gözüküyor hepsi ellerine sağlık gelin döktürmüşsün gene hepsi çok güzeldir denemenizi tavsiye ederim saolasın bu menü çok iyi oldu benim için tekrar ellerine sağlık hamarat gelin :) iyiki varsın...

ümmühan dedi ki...

Kirazım, Nur ve Tülin teşekkür ederim yorumlarınız için. sanırım oruçluyken insanın en çok tatlılarda gözü kalıyor :) Bir de soğuk olunca tabi...

Meryemcim yorumuna çok sevindim,mönünün işine yarayacağına da, sen de iyi ki varsın, öpüyorum

Melek dedi ki...

Teşekkürler Ümmühan, leziz duruyor hepsi. Bende tatlıyı merak ettim doğrusu...

Merve dedi ki...

yaptıklarım senin yaptıkların gibi lezzetli olmuyor demek marifet elde bide severek yapmakta heralde ben yemek yapmayı sevmiyorum yaa nedeeen:(( ama seni tebrik ediyorum ellerine sağlık yengecim sen yap biz yiyelim :)))