31 Ağustos 2010 Salı

GÖKÇESU PİLAVI


İFTAR MÖNÜSÜ 2010/2- Gökçesu Pilavı

 Oktay Usta'nın mutfağından görerek yaptığım bu pilavın tarifinde içerisine iri kıyılımış ceviz de ilave ediliyor ama ben eklemedim. Dilerseniz siz pilav piştikten sonra dereotuyla birlikte ekleyebilirsiniz.  

Ayrıca bu pilavı şu anda Bolu-Mengen- Gökçesu'daki kankam Seyhan'a ithaf ediyorum :) Maalesef Ramazanda orada bulunduklarından kendisine oruç açtırma imkanım olmuyor. Ama döndüklerinde mutlaka tattırıp pilavıma not vermesini isteyeceğim. Bakalım oralarda yapılanlar gibi olmuş mu?

MALZEMELER
1 su br. pirinç (tepeleme, ölçerken bardaktan biraz taşırıyorum)
2 su br. sıcak su
1 adet rendelenmiş havuç
1 su br. haşlanmış nohut
1 tutam dereotu
Tuz, sıvı yağ
Varsa 2 adet defne yaprağı
YAPILIŞI
Pirinci iyice yıkayıp süzün. Tencereye yağı koyup pirinçleri kavurun. Havuç, nohut ve tuzu da ilave ederek biraz daha kavurduktan sonra sıcak suyu (her pirincin istediği su miktarı farklı olduğundan suyunu pirincinizin cinsine göre ayarların. Ben osmancık pilavlık pirinç tercih ediyorum ) ve defne yaprağını ekleyip karıştırın, pişirmeye bırakın.  

Pilav pişince tencerenin üzerine havlu peçete koyarak kapağını kapatın ve dinlendirin. Daha sonra içerisine dereotunu ilave ederek servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN :)

5 yorum:

Cafe Pepela dedi ki...

Bu pilavı çok severiz biz eşimle:)
Ellerine,gönlüne sağlık gülüm.
Harika görünüyor.
Muhabbetle

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Çok güzel görünüyor canım. Ben içine cevizde ekleyebilirim.
Ellerine sağlık canım
sevgiler

pelince dedi ki...

Bende daha önce hiç pişirmedim,ne güzel gözüküyor..
afiyetler olsun.. ellerine sağlık..

Sevgiler..

kirazzade dedi ki...

Ümmücüm, pilavın görüntüsü de fotoğrafı da çok güzel olmuş, ağzımın suyu aktı valla :D En kısa zamanda hatta ilk miasfirime pişirecem inş bu pilavı. Tadı nasıl oluyor? Havuç falan var ya, şekerlimsi mi oluyor acaba?

ümmühan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Kirazcım pilavın tadında tabi havuç belli oluyor biraz ama çok da şekerlimsi olmuyor :) Yani senin damak zevkine göre de değişir bu tat alma meselesi, iyisi mi bi dene de bakalım nasıl olacak