26 Haziran 2010 Cumartesi

BULGURLU,KIYMALI,MISIR UNLU BÖREK


Avcı böreğinin biraz değişik versiyonu, lezzetli ve hafif bir börek. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

MALZEMELER
5 adet yufka
1 su br. süt
1 yumurta
Yarım çay br. sıvı yağ
Tuz

İÇ MALZEMESİ
200 gr.kıyma
1 adet ince kıyılmış soğan
Yarım su br. ince bulgur
1 su br. kaynar su
Yarım su br. dövülmüş ceviz
1 çay kş. karabiber
Sıvı yağ, tuz

ÜZERİ İÇİN
Mısır unu

YAPILIŞI
Bulguru yıkamadan bir tencereye alın, üzerine kaynar suyu ilave ederek kapağı kapalı , bulgur şişene kadar dinlendirin.

Soğan ve kıymayı yağda kavurun. Üzerine bulgur, ceviz ve tuzu ilave ederek karıştırın ve ateşten alın.

Böreğin içi ve üzeri için süt, yağ ve tuzu yumurta ile birlikte çırpın.

1 yufkayı alın, yarısına 3-4 çorba kş. sütlü karışımdan döküp fırça yardımıyla sürün. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın. Yarım daire şeklini alan yufkayı, 8 üçgen parçaya bölün. Her parçaya hazırladığınız kıymalı içten koyarak sigara böreğinden biraz irice sarın. Diğer yufkaları da bu şekilde sardıktan sonra önce kalan sütlü karışıma batırın (fazla sütünü hafifçe elinizle sıktırarak akıtın) sonra üst kısımlarını da mısır ununa bulayıp tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin. AFİYET OLSUN :)

4 yorum:

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

canım ellerıne sağlık hep denemek ıstedıgım bır börektır.harıka görunuyor.sevgiler:)

pelince dedi ki...

Çok güzel gözüküyor,eline sağlık..

Sevgiler..

Unknown dedi ki...

selam canım güzel bir gün dilemeye geldim sevgileeeer:)

kirazzade dedi ki...

Of Ümmüşüm yaa, denememi tavsiye ediyosun ama kim yapacak bunları yahu? Her seferinde söylüyorum, sen yap da bana gönder diye ama hiç tınlamıyorsun yaniiiii :)