27 Mart 2010 Cumartesi

TİRAMİSU

Sevgili arkadaşım Melek yayımlamam için kardeşi ile birlikte yaptıkları Tiramisu tarifini göndermiş. İkisinin de ellerine sağlık. Göndereli 4 gün olsa da bu gecikme için özür dileyerek tariflerini yayımlıyorum, kusuruma bakmazlar artık :)

Sınav sınav… okullar bitti sınavlar bitmedi. Ümmühan’ım hizmet içi sınavlarına nasıl hazırlandığımı sana anlatmak isterim. Ders notlarını aldım ve eve gittim. Derken kız kardeşimden telefon geldi. Ablacım oğlum Hasan’la evde yalnızım. Eşimin işi var bize gelsene… Ders notlarımı da yanımdan ayırmıyorum tabi. Çalışacağım yaa…Elifin yanına gittim.Tabi biz daldık muhabbete her zamanki gibi. Sağlık ocağında ebe arkadaşlarından biri Elif’e Tiramisu tarifi vermiş. Bende uzun zamandır yapmak istiyordum bu pastadan. Hasanla oyunlar oynadık. Ve Tiramisu yapmaya kararımızı verdik. Sonuç çok güzel oldu. Denemeni isterim. Dilimin döndüğünce tarifini yapmaya çalışacağım.
MALZEMELER
5 kaşık un
5 kaşık şeker
1 yumurta sarısı
1 litre süt
1 paket labne peyniri
Kakao
Kakaolu hazır kek
Üçü bir arada kahve

YAPILIŞI
Süt, un, şeker ve yumurta sarısı krema olacak şekilde pişirilir. İçine labne peyniri konur ve krema çırpılarak soğumaya bırakılır.
Bir yandan hazır kekin ilk katı süt ve üçü bir arada ile ıslatılır. Krema ile kaplanır. Üzerine tekrar kekin diğer dilimi konulur. Ve kalan krema üzerine dökülür. Kremayla kaplanan pastanın üstüne kakao elenir.
Afiyet olsun.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili sultan sofrası hediye etkinligine sizi ve tüm izleyenlerinizi bekliyorum.lütfen ilan edermisin 1 cide cıkmamışsa belki bunda cıkar lütfen katıl neler istersiniz belirtirseniz cok sevinirim sevgiyle mutlu kal canım.

Unknown dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Afiyetler olsun.

melek dedi ki...

Ne demek Ümmühan'ım. Bu arada resimleri çok güzel ayarlamışsın.

ümmühan dedi ki...

Mahperi Melek adına teşekkür ederim:)

Melekcim ellerine sağlık bir kez daha, tarifi deneyip de bana beğendiğini söyleyenler var :)
öpüyorum

ümmühan dedi ki...

Sevgili Selinka etkinliğin hayırlı olsun, teşekkürler...