31 Mart 2010 Çarşamba

ELMA REÇELİ

Dolapta küçük kavanozlarda çeşit çeşit reçelleri görmek beni çok mutlu ediyor. Kahvaltı sofralarını renklendiren olmazsa olmazlardan reçel benim için. Şöyle taze ekmeğin üzerine önce tereyağını süreceksiniz üzerine de reçel ımmm, pek de tatlı olur :)
İşte ne çok tatlı ne çok ekşi elmalarımla ilk defa yaptığım elma reçeli. Dilerseniz şeker miktarını arttırabilirsiniz. Tamamen damak zevkinize kalmış.

MALZEMELER
1 kg.elma
2 su br. şeker
4 su br. su
3 adet karanfil
1/2 limon suyu

YAPILIŞI
Elmaları soyup küp küp dilimleyin. Tencereye alıp üzerine şekeri ve suyu ilave edin. Kaynadıktan sonra limon ve karanfilleri ekleyin.  Kaynarken üzerinde biriken köpükleri kaşıkla toplayın.
Kıvamını alana kadar kaynatın. (Porselen tabağa biraz suyundan koyup kontrol edin. Koyu kıvamda akıyorsa olmuş demektir.)
Ilındıktan sonra kavonozlara boşaltın. AFİYET OLSUN :)

10 yorum:

balböcükleri dedi ki...

bende cevzli halini yapıyorum ellerine sağlık

Ayşegül dedi ki...

ımmm..ellerine sağlık canım. öğlen yemeyi biraz erken yedik galiba. acıktım şimdi. nasıl güzel olur şimdi dediğin gibi tereyağı üstü reçel..off :) tarifi denemek lazım,eminim güzel olmuştur.sağol canım..

pelince dedi ki...

Ümmühan nasıl güzel hazırlamışsın,bundan doğalı ve güzeli olamaz... marifetli arkadaşım ellerine sağlık..

Sevgiler yolluyorum...

rumma dedi ki...

Canım benimde çok hoşuma gitmişti elma reçeli, diğer reçeller gibi değil insanın yedikçe yiyesi geliyor...:)


ellerine sağlık canım, sevgiler

Cahide dedi ki...

Canımsın benim elma reçelide taslakta bekliyor.
Ellerin dert görmesin.yalnız ben kaynayan şurubun içine atmıştım elmaları.Bu şekile dağılır diye düşünmüştüm,ama dağılmamış.
Resimde süper görünüyor bu arada...

ab-ı hayat dedi ki...

Kahvaltı masasını reçelsiz düşünemeyenlerdenim,ellerine sağlık harika olmuş...

teyzoş dedi ki...

ümüşüm foto çok şeker olmuş.Reçel sevmeyenleri bile iştahlandırmıştır...Mesela beni:)Elma alıp yapasım geldi:)Kavanozun üstündeki cici örtüyüde unutmamak lazım...önceden hanımlar kullanırlardı. Şimdi kavanozların kendi süslü olduğu için pek kullanılmıyor.Hatırlıyomusun annenin böyle cici kumaşlardan dkilmiş lastkli kavanoz örtüleri vardı.onları hatırladım.Canım yaaa.

ümmühan dedi ki...

Serpil cevizli de güzel olur ne iyi düşünmüşsün, Abant'tan ceviz reçeli almıştık harikaydı, şimdi o geldi aklıma

Ayşegül ve Pelince teşekkür ederim

Rumma gerçekten de dediğin gibi hafif bi tadı var, insanı kesmiyor çok da yesen, bol bol yiyebiliriz :)

Cahide sağolasın senin de tarifini bekliyorum en kısa zamanda

Ab-ı hayat bendensin :)

Teyzoş sağol seni iştahlandırdıysam bana helal olsun :) Hemen alıver bi kilo elma da yap. Benim de çok hoşuma gidiyordu annemin o örtüleri, zaten onları düşünerek böyle bir şey yaptım, ama daha orjinallerini dikmeyi düşünüyorum ilk fırsatta inş.

Hepinize sevgiler...

kemalpaşatatlısı.com dedi ki...

Ümmühan cığım,

Elma reçelinin tarifini okudum. Bir yerde takıldım; 5 su bardağı su ile mi reçeli kaynatıyorsun? Sanki bana su miktarı biraz fazla gibi geldi:)
Sevgiler...

ümmühan dedi ki...

Kemalpaşatatlısı öncelikle hoşgeldin, 5 su br. su ile kaynattım evt ben de ilk defa yaptım ama kıvamı güzel oldu, uzun süre kaynattım kıvamı yoğunlaşana kadar belki de ondandır bilemiyorum, selamlar