- 2 paket krem şanti
- 1 su br. süt
- 2 çorba kş. kakao
- 2 paket pöti bör kakaolu bisküvi
- 1 çay br. iri dövülmüş fındık
- 1 çay br. kuru üzüm ( dilerseniz kuru kayısı da kullanabilirsiniz)
- 1 kalıp sütsüz çikolata
- 1 portakal kabuğu rendesi (2 adet limon kabuğu da olabilir)
- 2 paket vanilya
22 Ocak 2009 Perşembe
KAKAOLU PARFE
YEŞİL MERCİMEKLİ GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER
- 4 adet yufka
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 çay br. yeşil mercimek
- 1 çay br. sıvı yağ
- 1,5 tatlı kş. tuz
- 1 tatlı kş. pul biber
- 1 çay k. nane
- 1 çay kş. karabiber
- 1 çay kş. kekik
ÜZERİ İÇİN
- 2 çorba kş. yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım çay br. sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
YAPILIŞI
Mercimeği suda haşlayıp suyunu süzün. Soğanı incecik kıyın. Sıvı yağı kızdırın soğanları salçayla birlikte kavurun. Rendelediğiniz patateseri, mercimeği, baharatları ve tuzu da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ateşten alın, kapağını kapayıp 5 dk. dinlendirin.
Yufkayı 4'e bölün. 1 parçasının uzun kısmına içten koyup rulo şeklinde sarın, bir ucundan tutup gül şeklinde yuvarlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp tepsiye dizin. (Toplam 16 börek çıkıyor.)
Üzeri için tüm malzemeleri karıştırın, böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürün. Dilerseniz susam ve çörek otu serperek 190 derece fırında pişirin. AFİYET OLSUN:)
18 Ocak 2009 Pazar
KISIR
- 2 su br. köftelik bulgur
- 2 su br. kaynamış su
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 10 yaprak ince kıyılmış kıvırcık
- 1 adet soğan ( arzuya göre taze soğan da kullanabilirsiniz)
- 4-5 adet küçük doğranmış cacık turşusu
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 çorba kş. domates salçası
- 1 çorba kş. dolusu biber salçası
- 1,5 limon suyu
- 1 çay br. sıvı yağ
- 2,5 tatlı kş. kimyon
- 2,5 tatlı kş. tuz
- 1,5 tatlı kş. pul biber
- 1 çay kş. karabiber
- 2 tatlı kş. sumak
ZEYTİNLİ EKMEK
MALZEMELER
- 4 yumurta
- 3/4 su br. zeytinyağı (sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
- Yarım su br. yoğurt
- 1 su br. çekirdekleri ayıklanmış siyah ve yeşil zeytin
- 3 su br. un
- 1 tatlı kş. tuz
- 1 tatlı kş. nane
- Yarım limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kş. mahlep (mahlepsiz de yapabilirsiniz, ama mahlep de ayrı bir tat veriyor)
13 Ocak 2009 Salı
FIRINDA PALAMUT
- 6 dilim palamut
- 2 adet patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet domates
- 5-6 adet arpacık soğan
- 8-9 sap maydanoz
- 2-3 adet defne yaprağı
- Yarım çay br. kaynamış su
- 1 tatlı kş. salça
- 1 adet limon
- Sıvı yağ
- Tuz
- Roka
YAPILIŞI
ELMALI KEK
- 4 yumurta
- 1,5 su br. şeker
- 8 kahve fincanı un (silme)
- 2 çorba kş. süt
- 2 çorba kş. limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su br. na yakın sıvı yağ
- 3 ade küçük boy elma
12 Ocak 2009 Pazartesi
BROKOLİ ÇORBASI
- 500 gr. brokoli
- 5-6 su br. sıcak su
- 1 su br. süt
- Yarım çay br. arpa şehriye
- 1 çorba kş. tepeleme un
- Tuz
- Sıvı yağ
YAPILIŞI
Brokoliyi küçük küçük doğrayın, sıcak suyun içine tuz da ilave ederek, brokolinin sapları yumuşayınca kadar pişirdikten sonra blendır ile püre haline getirin. Ayrı bir tencerede un ve yağı kavurun . Üzerine sırasıyla brokoli püresi, sütü ve şehriyeleri ekleyin. Arada karıştırarak şehriyeler pişinceye kadar kaynatın. (Çorbanızın kıvamı katı olduysa biraz daha kaynamış su ilave edebilirsiniz.) Dilerseniz üzerine pul biber serperek servis edin. AFİYET OLSUN:)