14 Kasım 2009 Cumartesi

BARBUNYA


MALZEMELER
1 kg. taze barbunya
1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
1 adet havuç (uzunlamasına 2 ye bölüp doğrayın)
200 gr. kıyma
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kş. biber salçası
1 çay kş. pul biber
Maydanoz
Sıvı yağ, tuz

YAPILIŞI
Soğan, havuç ve kıymayı salça ve yağ ile kavurun. Barbunyayı ilave ederek biraz daha kavurun. Tuz ve pul biber kattıktan sonra barbunyaların üzerine çıkacak kadar su ekleyin, suyu hellenip barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. (Ben düdüklü tencerede 20 dk pişiriyorum.)
Piştikten sonra üzerine maydanoz doğrayıp servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: