23 Şubat 2009 Pazartesi

KALBURA BASTI



MALZEMELER
  • 1 su br. sıvı yağ
  • 2 yemek kş. yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar un

ŞERBETİ İÇİN

  • 3 su br. şeker
  • 3 su br. su

YAPILIŞI

Öncelikle suyu ve şekeri karıştırın, kaynamaya başladıktan sonra 10 dk. tutun ve ocaktan alın.

Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle şekillendirin, üzerine çatalın sırtını sürterek çizik atın.

190 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz şerbeti üzerine dökün. Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: