22 Ocak 2009 Perşembe

KAKAOLU PARFE



MALZEMELER
  • 2 paket krem şanti
  • 1 su br. süt
  • 2 çorba kş. kakao
  • 2 paket pöti bör kakaolu bisküvi
  • 1 çay br. iri dövülmüş fındık
  • 1 çay br. kuru üzüm ( dilerseniz kuru kayısı da kullanabilirsiniz)
  • 1 kalıp sütsüz çikolata
  • 1 portakal kabuğu rendesi (2 adet limon kabuğu da olabilir)
  • 2 paket vanilya
YAPILIŞI
Krem şantiyi ve kakaoyu süt ile çırpın.  Bisküvileri elinizle ufalayın. (Çok büyük parçalar bırakmamaya gayret edin) Bisküviyi ve diğer malzemeleri de krem şantiye ekleyip karıştırın. (Çikolatayı bıçak yardımıyla ufak ufak parçalayın.) Jelatini (Temiz bir çöp poşeti de olabilir) tezgaha serin, elde ettiğiniz karışımı jelatin ile rulo yapıp sarın. 1-2 saat buzlukta bekletin. Buzluktan çıkınca dilimleyerek üzerine çikolata sos ile servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: