13 Ocak 2009 Salı

FIRINDA PALAMUT


Balıkların en lezziz ve bol olduğu şu günlerde hafif bir balık yemeği isteyenlere denemelerini tavsiye ederim. Tabi palamutun kızartması da ayrı lezzetli oluyor ama, bu da bi başka yahu:)

MALZEMELER
  • 6 dilim palamut
  • 2 adet patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 5-6 adet arpacık soğan
  • 8-9 sap maydanoz
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • Yarım çay br. kaynamış su
  • 1 tatlı kş. salça
  • 1 adet limon
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Roka

YAPILIŞI
Palamutları tuzlayıp sıvı yağa bulayarak küçük boy borcamın içerisine dizin. Patatesleri de halka şekilde kesin, tuzlayıp yağa bulayarak balıkların üzerine dizin. Soğanı söğüş doğrayın. Havuçları rendeleyin. Her ikisini defne yaprağı,arpacık soğan ve maydanozla karıştırıp tuzlayın balık ve patateslerin üzerine döşeyin. Limon ve domatesi halka şeklinde doğradıktan sonra en üste dizin. Ayrı bir yerde suda salçayı iyice eritip tepsiye dökün. 200 derece fırında pişirin. Bol limonlu roka ile servis yapın. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: