23 Ekim 2008 Perşembe

TAHİNLİ KEK


Bilgen Ablamın meşhur tahinli keki, denemeden geçmeyin derim:)

MALZEMELER
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su br. tahin(yarısı hamura , yarısı üzerine)
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Yoğurt, yağ, un ve kabartma tozunu (eleyerek) ekleyin. Yarım su br. tahini de ekledikten sonra karıştırıp az yağlanmış kek kalınbına dökün, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sıcakken üzerine yarım su br. tahini dökün, onun üzerine elinizle göz kararı bolca şeker serpin. AFİYET OLSUN:)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yemeğin yemesinden ama yapmasından pek anlamayan ben Ümmühan ne yaparsan güzel olur diyerek yemek hakkımdaki yorumu yapayılm. Ama esas konuma gelecek olursam keki güzel fotograflamışsın canım arkadaşım kadraj gayet sağlam yani tebrikler sende o göz var:)