16 Ekim 2008 Perşembe

PIRASA YEMEĞİ


MALZEMELER
  • 1 kg. pırasa (yarısının yapraklarını börek yapmak için ayırdım)
  • 1 adet büyük boy havuç (uzun ince doğranmış)
  • 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
  • 1 çay br. yakın pirinç
  • Yarım lt. sıcak su
  • 1 çorba kş. salça
  • Limon suyu

YAPILIŞI

Soğanı ve havucu yağda salça ile iyice kavurun. Pırasaları doğrayıp tencereye alın, kapağı kapalı arada karıştırarak pırasaları da biraz sarartın. Sonra tuzunu ve suyunu ekleyin, karıştırın. Üzerine pirinci serpin ve bir daha hiç karıştırmadan, pirinçleri yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Soğuduktan sonra üzerine limon suyuyla servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Resmen ağzım sulandı yahu:)) Pırasa yemem ben ama o suyuna ekmek bandırmaya bayılırım:) limonlu limonlu,ufff:) ümmü,varsa bir tabak yollasana bana:D

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Ümmühan;
Pırasayı çok severim ama daha çok içindeki pirinçleri ve havuçları ayıklamayı severim :)
Blogun çok sevimli, samimi ve hoş.
Umarım blogun sana yepyeni güzel dostluklar kazandırsın ve hep güzellikler yaşatsın.
Sevgilerimle...

ümmühan dedi ki...

teşekkür ederim mügecim, dileklerin çok hoş, hepberaber yeni dostluklara...