9 Ekim 2008 Perşembe

KARA LAHANA YEMEĞİ

Heey cidi cözünü sevduğumun kara lahanasi, seni yiyince cözlerumin kaçan feri ceri celiyi, dahasi anlatilmaz yaşanur, yapun da yiyin bir an önce, haçen ömrunuz bitiyi, cözünuz arkaya kalur...

MALZEMELER
  • 2 demet kara lahana (azman lahanadan da olur ama ben demet aldım)
  • 1 çay br. pilavlık bulgur
  • 1 çay kaşığı kadar içyağı
  • Yarım su br. mısır unu
  • 125 gr. (yarım su br.)erimiş tereyağı
  • Tuz, pul biber
YAPILIŞI
Lahanaları doğrayıp yıkayın. Düdüklü tencereye doldurun, biraz su ekleyin. Kapağı açık lahanalar sinene kadar pişirin. Lahana sinince içine bulguru, içyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber ve tuzunu koyun. Suyu azsa biraz daha su ekleyin. (Lahananın içinde kalan su üzerini geçmeyecek kadar olsun.) Düdüklü tencerenin kapağını kapayın, 25 dk. pişirin. (Normal tencerede de pişirebilirsiniz ama daha çok vakit alır.) Düdüklüyü açtıktan sonra mısır ununu karıştıra karıştıra lahananın içine dökün, 5 dk. daha kaynatın. Altını kapadıktan sonra en düşük devirde (çok parçalanmaması için) blendırdan geçirin. Başka bir tencerede tereyağını eritin, lahanayı içine döküp karıştırın. AFİYETLE YİYEBİLİRSİNİZ:)

3 yorum:

Unknown dedi ki...

canım...Herşey çok güzel olmuş.(Abla gözüyle)Fotoğrafların iştah açıcı :)) Ellerine sağlık.Bu lahanayı mutlaka deneyin derim.Ben yedim.Harikaydı:))Lahanada yüksek miktarda kalsiyum var.Haberiniz olsun.Mısır ekmeği de çok besleyici ve lezzetli. Özellikle çocuklara mutlaka yedirilmeli...(Anne gözüyle) Sevgiler...
Bilgen

Adsız dedi ki...

İçindekilere bakılırsa çok besleyici gibi ama mühim olan tadı tabii ki..Hiç karalahana yemeği yemedim,dolması harika.Malzemeleri toparlayabilirsem deneyeceğim :))

ümmühan dedi ki...

güzel yorumlarınız için teşekkürler canlarım benim:) dilekcim lahana karadenizliler için vazgeçilmez bir yemek ama başka bölgelerden olanlar bazen görüntüsü itibariyle yemiyorlar bu yemeği, sen görüntüsünü beğenmiş olmalısın ki deneyeciğini söylemişsin. Ne güzel:) İç yağı bulman zor olabilir, bu olmadan da yapabilirsin lahanayı, olmazsa olmaz değil ama güzel bi tat veriyor, söyleyeyim dedim.