7 Ekim 2008 Salı

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU TÜRLÜ

Bi gün evde az az kalan malzemelerimle, "Hadi bakalım, bi uyduralım nasıl olacak?" diyerek yaptığım bir yemek, bence çok leziz oldu. İlk okuyuşta hazırlaması uzun gibi gelebilir ama en fazla yarım saatinizi alır. Bakalım sizler de beğenecek misiniz?

MALZEMELER
3 adet orta boy patates
2 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet domates
1 adet soğan
4 adet biber
2 diş sarımsak
1 su br. kaynamış su
1 çorba kş. salça
Kaşar peyniri rendesi

BEŞAMEL SOS İÇİN
2 çorba kş. un
2 su br. süt

YAPILIŞI
Patates, patlıcan ve kabağı yemeğe doğrar gibi doğrayıp, ayrı ayrı hafifçe kızartın. (Kızartırken sebzelerin tuzunu atın.) Kızarttıktan sonra hepsini ufak boy bir tepsiye alın. Ayrı bir yerde soğanı uzun uzun doğrayın, içine biber ve domatesleri de doğrayarak ekleyin, soğanlar hafif kendini salana kadar az yağda kavurun. Bunu da patateslerin üzerine dökün. Kaynamış suya salça ve sarımsak rendesini biraz da tuz ekleyerek karıştırın, salça eriyince bu karışımı da tepsinin üzerine gezdirin. Beşamel sos için unu yağda kavurun, hafif pembeleşince sütü karıştıra karıştıra dökün ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirİn. Beşamel sosu da sebzelerin üzerini örtecek şekilde tepsiye aldıktan sonra üzerine kaşar peynirini serpin ve yemeğinizi 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN:)

0 yorum: