22 Eylül 2008 Pazartesi

TÜRKMEN TEYZELERİMİN PATLICAN SALATASI


Önceden bir teyzem vardı Hollanda'da, "Amaaan, uzaklık zor" derken, şimdi de Türkmenistan da teyzelerim var. 10 günlük tatile gelmişlerdi, ama sayılı gün işte, çabuk geçti. Geçen Cumartesi annemlerde toplandık hep beraber; mönüde Türkmen pilavı, Türkmen mantısı, bi de patlıcan salatası. Yeme de yanında yat. Ama şimdi çok şükür fotoğraf makinaları var, hem yiyip hem doyasıya izleyebiliyor insan:) Şaka bi yana, herşey çok lezzetliydi. Zaten salatalara zafım var, hemen aldım tarifini. İnşallah seneye de böyle güzel sofralarda buluşmak ümidiyle, Hollanda'dan Türkmenistan'a bütün teyzelerime selamlar...


MALZEMELER
5 adet patlıcan
3 adet domates
Sarımsak
1,5 su br. süzme yoğurt
2 çorba kş. mayonez
1 demet maydanoz
Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
Patlıcanları uzun uzun doğrayıp az yağda kızartın. Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, tuz, maydanoz ve istediğiniz miktarda sarımsak rendesini karıştırın. Patlıcanların içine bu karışımdan koyarak rulo şeklinde sarın.
Patlıcanları yuvarlak yuvarlak doğrayın, az yağda kızartın. Üzerine yine yoğurtlu karışımdan sürüp, onun üzerine yuvarlak doğradığınız domatesi koyun. En üstü de kaşar peyniri rendesi ve maydonozla süsleyin. AFİYET OLSUN:)


0 yorum: