29 Eylül 2008 Pazartesi

TAVUK SOTE


MALZEMELER

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 domates rendesi
  • 1 adet soğan
  • 1 çay br. mısır konservesi
  • 2 tatlı kş. tavuk baharatı
  • 1 çay kş. kekik
  • 1 çay kş. pul biber
  • 1 çay kş. kuru fesleğen

YAPILIŞI
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Teflon tencerede 2 yemek kş. kızgın sıvı yağın içine atın, üzerine tavuk baharatı ve fesleğeni ekleyip kapağını kapayın. Arada karıştırarak pişirin. Ayrı bir tavada uzun uzun doğradığınız soğanı pul biber ve kekik ile kavurun. Soğanlar sarardıktan sonra domates, mısır ve tuz ekleyin. Sonra soğanı da tavuğa ekleyerek kısık ateşte bir dk. daha soteleyin. AFİYET OLSUN:)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kurtarıcı yemektir:) sık sık yaparız biz kocacımla:)