28 Eylül 2008 Pazar

PİRİNÇ SALATASI


Misafirlerinize et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz ya da misafir daveti sonrası fazla kalan pilavınızı değerlendirerek de yapabileceğiniz çok leziz bir salata. Tavsiye ederim:)
MALZEMELER
  • 1 su br. pirinç
  • 2 su br su
  • 1 adet büyük havuç
  • 2 sap taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kş. kuru nane
  • 1-2 adet limon suyu
YAPILIŞI


Pirinci 2 su br. su ile normal pilav yapar gibi pişirin. İyice soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış soğan ve dereotu, havuç rendesi, nane ile limon suyunu ekleyip karıştırın. Eğer yağı az ise biraz yağ da gezdirebilirsiniz. AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

rumma dedi ki...

sa

Canım bu salatayı da denemem lazım ,bu aralar hafif salatalar tercih etmekteyim..

Nazik ziyaretlerin ve güzel yorumların için teşekkürler ..:)

sevgiler

ümmühan dedi ki...

as canm
öncelikle teşekkür ederim düşüncelerin için, zevkle ziyaret ediyorum siteni
pirinç salatasını da şiddetle tavsiye ediyorum :) gerçekten lezzetli, bakma fotoğrafı çok iştah açıcı gözükmüyor, bloga ilk eklediğim tariflerden çünkü, resim konusunda acemiydim, hoş şimdi de pek usta olduğum söylenemez ya :)
sevgiler