22 Eylül 2008 Pazartesi

ÜMÜŞ USULÜ ETLİ SARMA:)



Bu yaz eşim Murat ile Denizli'deki arkadaşlarımız Yılmaz-Tuğba Şentürk çiftinin konuğu olduk. Konukları tek biz değildik tabi:) İstanbul'dan, Konya'dan ve Ankara'dan da arkadaşlarımız vardı. Tuğba benim canım, oğlu Tarık Eren, 3,5 aylık olmasına rağmen bizi paşalar gibi ağırladı. Allah herkese böyle yüreği güzel arkadaşlar nasib etsin ...
Denizliye kadar gitmişken oradan da Tuğba'nın Memleketi İzmir'e Geçip oraları da görelim dedik. Iyi de ettik:) Şimdi içinizden bütün bunların sarmayla ne ilgisi var dediğinizi duyar gibiyim, ama bu sarmayı yapma fikrim İzmir'de çıktı. Akşam yemeğini nerde yesek diye Düşünürken Kemer Altı'nda güzel bir lokantaya girdik, oranın enfes sarmasını yerken, "İşte, bu sene Ramazan'da misafirlerime yapabileceğim leziz ve değişik bir yemek buldum" dedim kendi kendime ...

MALZEMELER
3 adet yufka
Yarım kg. dana eti
2 adet soğan
250 gr. kaşar peyniri
1 tatlı ks. Kekik
Yarım yemek ks. salça
1 çay br. su
Sıvı yağ
2 çorba ks. tereyağı

SOSU İÇİN
1 su br. domates suyu
2 yemek ks. ketçap
1 tatlı ks. kuru fesleğen
1 çay ks. şeker
Tuz

YAPILIŞI
Teflon tencerede 2 çorba ks. sıvı yağı kızdırın, içine döner gibi ince ince doğradığınız etleri atın tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte etler suyunu salıp çekince tuz, kekik ekleyin. Ayrı bir tencerede soğanları salataya doğrar gibi uzun uzun doğrayın salça ve yağla kavurun. Etler pişince soğanları da içine katın ve altını kapayın.
Sıcak suyun içine tereyağ, 3-4 çorba ks.sıvı yağ ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.1 yufkayı ikiye bölün ve yarım yufkanın yarısına su- yağ karışımından fırça yardımıyla sürün, kuru kısmını üzerine kapatın. Geniş kısmına eti yayın, üzerine de kaşar peyniri rendesini koyarak 2 yanını hafif içe katlayıp rulo yapın. Diğer yufkaları da bu şekilde rolü yaptıktan sonra tepsiye dizip 3 parmak kalınlığında kesin. Üzerlerine yine su ve yağ karışımını sürüp 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Üzerinin sosu için domates suyu, ketçap, fesleğen ve bir tutam tuzu karıştırıp ateşte bir miktar tıkırdatın, kıvamını alınca ateşten alın.
Sarmalarınızı tabağa alıp üzerine sosu gezdirin.
Pirinç pilavı ya da bulgur pilavı eşliğinde servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ümmücüm,bu akşam bu tarifinden yapmayı düşünüyorum inşallah:)

sade dedi ki...

harika ben yedim çok lezzetli, şöyle güzel bi börek tarifi versenizde yapsak, bu tariflerden yapmak çok kolay
Teşekkürler

ümmühan dedi ki...

sevgili eşim sade, börek tarifi istemişsin yapmak için ama, ben yapınca hazırını yiyosun zaten:)Tamam hadi en yakın zamanda börek yapıp tariflerime ekleyeceğim de bi dahaki sefere sana yaptırırım ona göre:)

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik Ümmühan... Yemek cok nefis görünüyor.

Sevgiler...

ümmühan dedi ki...

teşekkür ederim lavantin ben de senin yemeklerine bayılıyorum, kabaklama tarifini de en yakın zamanda denemeyi düşünüyorum :)