22 Eylül 2008 Pazartesi

GÜL TATLISI


MALZEMELER
  • Yarım su br. yoğurt
  • 1,5 su br. sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kş. sirke
  • 1 su br. irmik
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN

  • 3 su br su
  • 2,5 su br. şeker
  • 2 tatlı kş. limon suyu
  • Üzerini süslemek için ceviz

YAPILIŞI

Önce şerbet için su ve şekeri kaynatın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ederek 5 dk. daha kaynatın ve kapatın. Hamuru için tüm malzemeleri sırasıyla ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. 3 e bölün. Bir parçasını alarak elinizle düzgün bir şekilde 3 mm kalınlığında açın, çay br. yardımıyla yuvarlaklar kesin. Sonra bu yuvarlaklardan 5 tanesini (arzuya göre 4 de olabilir, böyle olursa gülünüz daha küçük oluyor) yarıları üst üste gelecek şekilde yanyana koyarak rulo şeklinde sarın. Ortadan ikiye kesin. Hamurun diğer parçalarından da aynı şekilde güller yaparak tepsiye yerlestirin, güllerin ortalarına ceviz koyarak süsleyin. 180-190 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Pişince sıcak tepsiye soğuk şerbeti dökün. AFİYET OLSUN:)











7 yorum:

Adsız dedi ki...

ümmüşüümm blogun hayırlı olsun. senin o enfes yemeklerinin tariflerini görecez artık demek ki:) hadi kolay gele.

ümmühan dedi ki...

sağolasın kardeş, hepberaber yapıp yiyelim inş. :)

Adsız dedi ki...

çok güzel elinize sağlık

Adsız dedi ki...

kardeşim bloğun hayırlı olsun seni tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum tarifler harika
serap efe

Adsız dedi ki...

Kızım sen çocukluğundan beri her işinde hep azimli başarılı oldun;Bu sitendede daha başarılı olacağına inanıyorum,yeni tariflerini bekliyoruz.SENİ SEVİYORUZ.

Adsız dedi ki...

Mrb,
Günümüzde rastladığımız bir çok yabancı isimli yemekten sonra çok samimi bir site olmuş anadolu insanını yansıtıyor,annemim yemek kitabı gibi fatma komşunun kurabiyesi:)).Bu tarifler yıllarca bildiğim ama tam tarifini bulamadığım yemeklerdi.Yeni tariflerinizi bekliyorum.Çalışmalarınız için Tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum..

ümmühan dedi ki...

çok teşekkür ederim sizlerin de samimiyeti ve beğenisi benim için çok önemli...