28 Eylül 2008 Pazar

BAKLAVA



MALZEMELER

HAMURU İÇİN
  • 2,5 çay br. süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 125 gr. tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • Yarım kg. un
Yufka aralarına çekilmiş ceviz ve fındık, nişasta

ÜZERİNE

  • 2 su br. erimiş tereyağı (500 gr.)
ŞERBET
  • 1 kg.şeker
  • 1 lt. su
  • yarım limon suyu
YAPILIŞI

Hamur malzemelerini yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 5 e bölün. Bu parçalardan birini alın, yaklaşık 3 parmak kalınlığında rolu şekline getirin ve 10 eşit parçaya bölün. Bu parçaları kase büyüklüğünde merdaneyle açın, aralarına yapışmaması için elinizle hafif nişasta sürerek üstüste dizin. Üst üste dizdiğiniz yufkaları tepsi büyüklüğünde açın. Yufkayı tepsiye yayın ve üzerine ceviz ile fındık yayın. Diğer hamuru da bu şekilde açarak tepsiye alın. Bir tepside 5 yufka olacak. En son yufkayı da tepsiye döşedikten sonra tatlınızı dilediğiniz gibi dilimleyin.Dilimledikten sonra üzerine erimiş yağı gezdirip önceden ısıtılımış 190 derece fırında pişirin. Pişince sıcak tepsiye ılık şerbet dökün. Şerbeti kaynatırken kıvamının iyi olması için limonunu kaynamaya başladıktan sonra dökün ve 15 dk. daha kaynatın. AFİYET OLSUN:)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Henüz yiyemedik baklavandan ama eminim ki yaptığın herşey gibi o da enfes olmuştur ümmücüm:)
bu kadar yağdan sonra bi tepsi de bana yapar yollarsın herhalde:))